Kundecase Microsoft Partner
  • Del:

Med Microsoft og Dell på laget

- Med Microsoft og Dell på laget

Vår selger, Lars Erik, har i samarbeid med IT gjort et flott arbeid og inngått en avtale som gjør Solve til en Microsoft Partner. Dette setter Solve i en meget god posisjon i markedet og er med på å gjøre oss så konkurransedyktig som mulig.

- Med signeringen av denne avtalen er en viktig milepæl nådd og gjør oss i stand til å selge alle typer Microsoft-lisenser til eksterne kunder. Videre har vi gjennom et samarbeid med ALSO et robust apparat i ryggen når vi nå går ut og selger flere servere fra den splitter nye serverparken vår. ALSO har lang erfaring og innehar et apparat som, sammen med oss, jobber for å sikre rett lisensiering av våre kunder, sier leder for IT, Tom Erik Rogn.

Vår nye status som Microsoft Partner åpner nye og spennende dører for vår IT-satsning og er med på å komplementere Solve som leverandør. Vi er allerede involvert i mange prosesser knyttet til IT-leveranser og ser meget lyst på tiden som kommer.

Parallelt med at vi har blitt Microsoft Partner, har vi også inngått ny avtale vedrørende leveranse av maskinvare. Etter krevende forhandlingsrunder, har valget av maskinvare leverandør for de nærmeste 3-5 årene falt på Dell.

Med Dell med på laget oppnår vi betydelig lavere kost på maskinvare. Dette vil komme våre kunder til gode i form av lavere priser samt sikret konkurransekraft.

Solve har lagt ned mye ressurser i å spisse IT-konseptet, og ser at dette nå resulterer i gode og robuste produkter med meget fornuftige og bransjeutfordrende prismodeller.